Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σημειώσεις για το Φεστιβάλ «Πρωτόλεια Δρώμενα»

NEW ARTIST
Ομάδα Ερασιτεχνικής Δημιουργίας και Πολιτισμού
ΕΔΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Σημειώσεις για το Φεστιβάλ «Πρωτόλεια Δρώμενα»

Με έμφαση στον πρωτογενή πολιτισμό, την τέχνη και την δημιουργία, την παρουσίαση-ανάδειξη νέων πολιτών-καλλιτεχνών, η Ομάδα NEW ARTIST ερασιτεχνική δημιουργία και πολιτισμός, σε συνεργασία και με άλλη ομάδα πραγματοποίησε το Φεστιβάλ « Πρωτόλεια Δρώμενα» στην Καλαμαριά από 19-22 Αυγούστου.
Η φιλοσοφία της εκδήλωσης είχε, σε πολύ μικρό διάστημα, μεγάλη ανταπόκριση σε πολίτες-καλλιτέχνες, σε ομάδες πολιτισμού που όχι μόνο έδειξαν ενδιαφέρον αλλά συμμετείχαν ενεργά στο Φεστιβάλ.
Πάνω από εκατό πολίτες –καλλιτέχνες παρουσίασαν την τέχνη και τις δημιουργίες τους. Η ανταπόκριση των πολιτών σ΄ένα τέτοιο γεγονός ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκε το τετραήμερο τον χώρο των εκδηλώσεων.
Το γεγονός ότι η τέχνη, η δημιουργία, ο πολιτισμός γενικότερα καλλιεργεί το αισθητικό κριτήριο των ανθρώπων ώστε να μπορεί να διακρίνει το ηθικό ωραίο το μεγάλο από το μικρό έδωσε με τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου τους πρώτους καρπούς.
Με τη σκέψη ότι η τέχνη, ο πολιτισμός παίζει σπουδαίο ρόλο στη μόρφωση και διαμόρφωση του πολίτη, στην ανύψωσή του σε ένα ον που αναζητεί την ολοκλήρωση της ατομικής και συλλογικής συνείδησης, με την σκέψη ότι η τέχνη, ο πολιτισμός είναι ή ίδια η φύση του ανθρώπου, αποδίδοντας τον εσωτερικό του κόσμο και τα πάθη του καθώς και σκηνές καθημερινής ζωής ή γεγονότα που μπορούν να σημαδέψουν τη ζωή του, αποποιούμαστε το «εμπορεύσιμο» του πολιτισμού και συμβάλλουμε στον πολιτισμό που παίρνει από την κοινωνία και αποδίδει στην κοινωνία.
Με την ευκαιρία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά μας.
-Τους φίλους δημοσιογράφους του πολιτιστικού ρεπορτάζ, τα μέσα ενημέρωσης, όλους τους φίλους που επικοινωνούν μαζί μας μέσα από την ηλεκτρονική μας σελίδα, τους χιλιάδες πολίτες που αγκάλιασαν με την συμμετοχή τους το Φεστιβάλ.
-Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη και τον Γραμματέα του Δήμου Γιάννη Αβραμίδη για την στήριξη της εκδήλωσης και το ενδιαφέρον που έδειξαν στις σκέψεις και τις ιδέες μας για την ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και του πολιτισμού.
Τα «Πρωτόλεια» είναι για μας ένα διαρκές γεγονός. Τα δρώμενα εναλλάσσονται , βασισμένα πάντα στον πρωτογενή πολιτισμό και την ανάδειξη νέων δημιουργών
.